Известие

Collapse
No announcement yet.

Лампичка на JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лампичка на JTD

Колеги, имам проблем с моята 146 1.9 JTD - напоследък и свети лампичката на таблото която прилича на дюзичка и колата понякога прави следното - както си карам нормално и изведнъж забива носа и колкото и газ да и давам - нищо, едва едва крета.
    Извинявам се за темата, защото 100% има вече такава, но не я намерих. Ще съм благодарен!!!

Кажи кога точно го прави това - на колко оборота, как, кога, гаснала ли е...
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=14756
      Alfa Romeo 146, 1.9 JTD, 2000 г.

Comment

Първоначално публикувано от DimIl Покажи съобщение
        Добре, ама в този случай светеше ли ти лампата, която изглежда като дюза??? И къде е този потенциометър и как го оправи???
        Иначе - на колкото си иска оборота и след това вдига оборотите все едно е с двигател на скутер. Прави го когато си иска - когато карам бързо, бавно и пр. Понякога ако отбиеш за малко и я оставиш да поработи 1-2 мин на празен ход и се оправя. А иначе, преди тази лампа си светеше пак, но колата си работеше нормално и като я "поизрежеш" малко /да вдигне до 3000+ оборота / и гаснеше.
        Last edited by simeon146; d.m.y г., 10:37.

Comment

Въпросната лампа е сигнал са повреда в системата за управление на работата на двигателя.Още щом е почнала да свети е трябвало да идеш на диагностика.Най-добре се заеми веднага с това,че ще окотиш мотора.Ако е от потенциометърът,ще клати когато се опитваш да държиш средни обороти.Потенциометър е самия педал на газта.Повредата може де е на още един куп места.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

зна4и и на моита 1,9jtd ми бе6е светнала тази лампа и колата огасна на няколко пати се ма4их да запала но се 4уде6е дали да работи дали да огаснее и за 1 ,2 мин и гаснее6е .исе 4ува6е като балон4ета да прави вав резервоара отворих капа4ката на ппомпата на резервоара наместих добре марку4ите прокапа малко нафта от единия и се оправи

Comment

Тъкмо щях да пиша тема и Аз за този проблем.
              Само че Аз хванах кога и как го прави.
              Значи, накратко, при влизане в дупка (но не всеки път) колата просто забива муцуната и светва "дюзичката".
              Грешката изписана на компа е "Грешно положение на педала на газта".
              Случва ми се по 2-3 седмици да не го прави и след тва пак - изведнъж и винаги след тръскане в дупка. Тествахме го 10000000 пъти и на стенд и в движение - както е забила муцуната и като мина пак през някоя дупка и излита. Дори на 2-ма майстори го демонстрирах и ставаше всеки път......
              Та недоумявам ?!? Какво може да е ?!?

Единственото смислено нещо което ми идва на ум е, слаба връзка някъде която прави белите?!

Дайте мнение хора, че ще я разглобя цялата

Инак съм и свикнал вече де - забие муцунката и Аз - троп в дупчица - и всичко Ок до следващата дупка...
              а те дупките бол.....мамичката им да .....
              Alfa Romeo 146 1,9JTD /2000/

Comment

Буксата на потенциометъра е за почистване и наместване.Като скочиш в дупка и се нарушава контакта.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Буксата на потенциометъра е за почистване и наместване.Като скочиш в дупка и се нарушава контакта.
                  Къде е тя?
                  За кой потенциомтър става дума - на педала ли?

Comment

Да,за него става дума.А със 146 нямам опит,да каже точно къде е някой колега с такава,който я е чистил.Имаше преди няколко теми по въпроса и си спомням,че имаше колеги със 146 дето я бяха чистили.

Comment

Намерих буксата под жабката и я обработих с контактен спрей и сега след няколко часа проби, все по пътища с дупка до дупка, всичко изглежда да е ОК.
                      Мерси за идеята myato !
                      Дано да не се обажда повече проклетията.

Comment

Приятно и безпроблемно каране!

Comment

Верно и при мен това се оказа . Благодаря на всички, които се изказаха по проблема, за да може да бъде решен.

Comment

Working...
                          X